مقایسهی نرم افزار فلوئنت با نرم افزار سی اف ایکس و کامسول
در این مطلب در راستای آموزش انسیس فلوئنت یک مطلب کاربردی با محوریت مقایسهی سه نرم افزار محبوب فلوئنت (Fluent)، کامسول (Comsol) و سی اف ایکس (CFX) را ارائه خواهیم داد.
مقایسهی Fluent و CFX
ابتدا باید اشاره کنیم که هر دو نرم افزار در پک نرم افزاری انسیس (ANSYS) در دسترس هستند. برای دانلود نرم افزار انسیس میتوانید از این لینک استفاده کنید. وجه اشتراک دیگر این دو نرم افزار اینست که که هر دو بر اساس روش های حجم محدود (Finite Volume) محاسبات را انجام میدهند؛ با این تفاوت که در نرم افزار فلوئنت هر المان یه حجم کنترل محسوب میشه و مبنای محاسبات، خود سلوله اما در نرم افزار سی اف ایکس حجم کنترل در اطراف گرهها و هر المان به چندین حجم کوچکتر تقسیم میشن و مبنای محاسبات گرهها هستن. به همین خاطر میگن نرم افزار فلوئنت Cell Based و سی اف ایکس Node Base هست.
در نرم افزار فلوئنت دست ما برای انتخاب حلگر بازه (حلگر مبتنی بر فشار، چگالی، کاپلد) ولی تو سی اف ایکس اینطور نیست و محدودیتهایی وجود داره (حلگر مبتنی بر فشار).
به طور کلی CFX برای مسائل توربوماشین ها و آیرودینامیک توصیه میشه ولی Fluent برای رنج گسترده ای از مسائل مختلف کاربرد داره.
در ویدیوی مقایسه نرم افزار فلوئنت با نرم افزار سی اف ایکس برای مسئلهای که دارای هندسه و شبکهی یکسان است، نمایش داده شده…
مقایسهی فلوئنت با کامسول
فلوئنت نرم افزار حجم محدود (Finite Volume) در صورتیکه کامسول نرم افزار المان محدوده(Finite Element) !!!
کامسول نرم افزار چند فیزیکِ هست، این یعنی: میتونه برای مسائل ترکیبی مثل الکترومغناطیس، شیمی، فیزیک، پیل های سوختی و ….. استفاده بشه؛ ولی فلوئنت برای تحلیل سیالاتی مناسب تره. این نرم افزار برخلاف فلوئنت نیازی به پیش نیاز نداره، یعنی درون محیط این نرم افزار میتونید هندسه تون رو مش با سازمان یا بی سازمان بزنید؛ ولی در فلوئنت مش رو با نرم افزارهایی مثل گمبیت، آی سی ام و انسیس مشینگ باید تولید کرد.
فلوئنت برعکس کامسول جریان های توربولانس رو با مدل های بیشتر و پیشرفته تری شبیه سازی میکنه ولی کامسول در انتخاب مدل توربولانسی با محدودیت همراهه…